Един ден във фермата

Теодор Вълчев
с. Ягодово,
общ. Берковица

Селцето е сгушено между Врачанския Балкан и началото на Стара планина и предлага невероятна гледка към обграждащите го планински склонове. От тук минават и туристически маршрути за връх Ком и връх Тодорини кукли. В близост е балнео-лечебният курорт Вършец. 

До 2008 г. Теодор е успешен бизнесмен и продуцент на множество предавания (сред които “Треска за злато”), докато един ден статия във вестник, не променя живота му на 180 градуса и не му помага да открие истинското щастие и смисъл в това да си изкарваш поминъка с труда си и …стадо кози на село.
Заминава за Италия за три месеца, за да се научи как се прави сирене при най-добрите майстори в Тоскана. Връщайки се в България, основава кооператив във Врачанския край и започва малък бизнес с отглеждането на 12 кози. Днес стопанството разполага с 50 кози и произвежда качествени сирена с търговска марка “Качота” – прясно и отлежало козе сирене, и рикота.

Малката ферма се намира в края на селото – това е тиймбилдинг за екипи, които искат да се докоснат до селския начин на живот – косенето на ливада, грижи за животните и селските градини. Теодор и неговата дъщеря Лили ще приготвят вкусен обяд с продукти от селските градини. Очаква ви и дегустация на чудесните сирена по италианска рецепта!

По желание, ще се включите в урок по грънчарство. Есента може да нацепите дърва за зимата на самотните възрастни жени от селото. 

Добавете към програмата си и поход до връх Ком или посещение на Природен парк „Врачански Балкан“, за да е преживяването ви наистина незабравимо!

Настаняване: СПА хотел в гр. Вършец или семеен хотел в района.
Период: май – октомври
Брой участници: 15-30