Тайните на меда и дървото

Теодор Пушкаров
с. Меляне
общ. Георги Дамяново​

Село Меляне е приютено в полите на Западния Предбалкан в красива карстова местност около река Огоста. Наблизо е Лопушанският манастир. Селото се слави с две неща – с най-чистия въздух в България и с най-странните имена на жителите си.

Теодор е потомствен пчелар – за него пчеларството е не просто поминък, а призвание и страст. Пчелите са най-яркият пример за успешен екип в природата. Сред уроците, които можем да научим от тях са жизненоважната роля на сътрудничеството, добрата комуникация и ролята на лидера. Ако искате да узнаете още за тайния живот на пчелите, както и да усвоите основните умения за един пчелар, изберете тиймбилдинг в с. Меляне. В определени месеци, ще можете да помогнете и със засаждането на медоносни дървета в пчелина над селото.

Друг интересен домакин в селото е художникът-дърворезбар Чавдар Антов, който е създал истински етнографски музей в двора на къщата си. Тук е и неговото ателие, а също и галерия. Основната идея на музея е да опази ценни предмети от бита и занаятите на Северозапада В ателието му ще можете сами да си изработите малък сувенир, в екип да създадете арт-инсталация от природни материали или предмети от селския бит.

Открийте с нас едно от най-дивите места на Северозапада – Копренската еко-пътека и водопадите над х. Копрен.

Настаняване: Хотелски комплекс „Под чардака“ – в двора има малка ботаническа сбирка с растения от Западна Стара планина.
Период: април – ноември
Брой участници: 15-20