Създайте собствен филм!

Село Боженци или село Лесидрен

Искали сте да напишете сценарий? Мечтали сте да заснемете филм, в който вие сте един от главните герои? Искате да преживеете отвътре професията на кинозвездите?

Потопете се в двудневното ни незабравимо преживяване и създайте собствен филм под менторството на  Димитър Узунов  –   режисьор, сценарист и продуцент. Учил е театър и кино в Париж и Ню Йорк. Артистичен директор е на театралната компания Famille Mundi в Париж. От четири години живее обратно в България. Съосновател е и съ-ръководител на Arte Urbana Collectif, който продуцира и организира различни събития в България и Европа. От 2017 г. той организира в с. Боженци всяко лято Summer Scriptwriting Base, международен образователен творчески форум за писане на сценарии за различни изкуства и творчески индустрии.

За избор на място на вашето преживяване предлагаме селата Боженци от Габровския Балкан или село Лесидрен в Троянския Балкан, но също така можем заедно да изберем и друго красиво кътче от България.

Със запазената си автентична архитектура и живописна природа с. Боженци е идеалното място за снимки на филм. През 1964 г. е обявено е за архитектурно-исторически резерват и всички сгради са в типичния възрожденски балкански стил.
В село Лесидрен е роден прочутият кинорежисьор Въло Радев, авторът на „Осъдени души“ и „Крадецът на праскови“.
Тук се намира и т. нар. „филмова резиденция”  – цялостен комплекс от хотел, ресторант, бар и дори киносалон.

 Местен гид ще разкаже историята на селото, което изберете за своя дестинация, ще се запознаете и с интересни жители, които ще ви разкажат своите вдъхновяващи истории.  Участниците след това ще напишат свой собствен сценарий, които ще заснемат в късометражен филм. Всеки ще получи някаква роля в работния процес: сценарист, актьор, режисьор, оператор, монтажист, отговорник музика, отговорник костюми, отговорник аксесоари. Накрая те като тим ще са създали забавен филм.

Избирайки този тиймбилдинг вие подкрепяте талантливи деца от читалищни състави от българските села!

Настаняване: къщи за гости в с. Боженци или хотел
по ваш избор в дестинация по ваш избор

Период:  април – ноември
Брой участници: 15-25(30)