Подкрепа за екокаузи…от офиса!

nature protection

3 идеи как да помогнете от офиса опазването на природата в града!

Вие сте от фирмите, които осъзнават важността на опазването на природата тук и сега. И искате да направите вашите служители съпричастни с мисията на вашата компания – за повече природа! 
Ето нашите предложения за събития, които могат са се случат във вашия офис или по време на фирмено обучение. Ще съчетаем интересна информация с реално занимание, с което ще допринесете за 3 еко каузи:

1. „Биоразнообразието в града“ 
Градовете крият богато биоразнообразие, за което не подозираме! А е важно да съхраним и заради качеството ни на живот – чистия въздух, храната и водата, психичното ни здраве. Експерт по опазване на биоразнообразието от нашия екип, ще направи презентация, която е любопитна и практически ориентирана – как може всеки един от нас да допринесе за повече природа в града.

Медоносните растения изчезват от градовете и това застрашава от изчезване пчелите и други опрашители. Ще предложим на участниците да засадят в биоразградима кофичка семена на медоносни растения, които може всеки да насади в градинката пред блока или друга градинка. Може да съдействаме напролет за засаждането. 

2. „Да помогнем на Атанасовското езеро край Бургас“ 
За природолюбителите това е птичият рай на България – тук може да се видят над 300 вида птици! За любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Нека съчетаем презентацията на експерт по биоразнообразие на Атанасовското езеро, с работилничка за ароматна морска сол!

В работилничката всеки участник, ще може да си направи сам „шарена морска сол“ – със сухи зелени подправки и сол от езерото. Със закупуване на сол от тамошните солници, вие подкрепяте консервационните дейности!

3. Как да намалим разхищението на храна и да си направим домашен компост
Ще разкажем за това какъв огромен екологичен проблем е разхищението на храна, как това вреди на природата и на качеството на живот на градския човек. Ще има отново презентация, но и забавен куест и демонстрация на интересни рецепти за оползотворяване на храна, която остава. Може да добавим и работилница – по отбори за направа на домашен компост на балкона!

Можем да го организираме събитията както в София, така и в други градове на страната. Дори за онлайн участници, като им изпратим пакети с материалите за работилничките.

Вижте и другите ни предложения за подкрепа на екокаузи
https://ecotourconsulting.eu/priroda/    

Период: целогодишно
Къде: гр. София
Брой участници: 10 – 200