Приятели на Беласица

Администрацията на Природен парк „Беласица“ 
с. Коларово
общ. Петрич

Беласица е истинско бижу сред българските планини, макар и малко позната. Тя е и единствената простираща се в три държави и е най-младият природен парк в страната ни. Символът на планината е сладкия кестен – тук се намират най-обширните кестенови гори на Балканския полуостров! Беласица се слави и като планината на водопадите!

Закопнели сте за чудото на природата, мечтаете да усетите свежия въздух на планината, радостта от сплотяващата сила на екипната работа, далеч от стерилността на офиса – изберете това наше предложение за тиймбилдинг! Заедно с Дирекцията на природния парк Ви каним на това приключение!

Беласица е и сред най-новите туристически дестинации в България – маркирани са  маршрути и еко-пътеки, отвориха врати къщи за гости и малки хотелчета в селцата в подножието. Администрацията на парка е само 4 човека и разчита основно на доброволци за поддържане на туристическата инфраструктура. Тя отправя покана към вас – милеещи за природата и искащи да сплотят екипа си в името на благородна кауза. Заедно можем да възстановим маркировката,  за лакираме дървените парапети, пейки и масички в обособените зони за отдих и пикник, да поправим мостчетата и почистим. А хижа Беласица моли за нови пейки – запретнете ръкавите и да майсторим! Така ще помогнете и на поминъка на този беден, но изключително гостоприемен край, който все повече разчита на приходите от туризъм!

За благодарност – София от Дирекцията на парка и Росен Василев от Българска Фондация Биоразнооразие, ще ви разкажат за чудните растения, които можете да видите в планината. 

За да е преживяването ви в планината още по-интересно, можем да го съчетаем с много екипни игри и състезания, разходка до някой от водопадите, пикник или дори изкачване на най-високия връх Радомир (2029 метра н.в.). На другия ден може да отскочите до Северна Македония и да се насладите на Смоларския водопад, включвайки и обяд в култовото заведение „Лебедово езеро“. За един час стигаме и до Гърция и езерото Керкини, прочуто с птичето богатство и разходките с корабчета. А ако знаете, какъв чудесен ресторант има наблизо! По пътя към Беласица са  Мелник и Рупите, а недалеч и прочутата Самуилова крепост – какво ще кажете да включим и тях във вашата програма?

Не се колебайте и ни потърсете! Вие и Вашият екип заслужавате да си подарите това специално преживяване с кауза – българската природа!

Снимки: София Костадинова-Илкова и Росен Василев

Настаняване: в хотелите в района на Природен парк „Беласица“
Период:  май – октомври
Брой участници: 15 – 40