Майстори на купажа на гости в Сакар

Камен Коев, Тодор и  Румяна Братанови,
Винарска изба „Вила Басарея“
гр. Харманли

Виното винаги е било сакрална, свещена напитка. От времето на траките, обединява хората по нашите земи  не само около трапезата, но съпътства и всеки ритуал. Българите посрещали своите гости със сол, хляб и вино за добре дошъл, като на трапезата виното символизира любов и съгласие. 

С нашият тиймбидинг, посвещаващ екипите в тайнството на виното, даваме уникална възможност за сливане на гастрономическо изживяване с уроци по сомелиерство и изграждането на екип по един непосредствен, приятен и запомнящ се начин, извън познатата офис среда. Предизвикателството Отбор Сомелиери насърчава креативността, експериментирането и екипното сътрудничество по изцяло нов, уникален начин.

Искаме да ви заведем в малката семейна винарска изба „Вила Басарея“ край Харманли, в полите на митичната планина Сакар, славеща се от дълбока древност с вината си. Името на винарната идва от другото име на бога на виното Дионис – Басарос. За да популяризират вината от региона собствениците изграждат на метри от избата и приятен винен бар за дегустации, предлагащ и изискана храна, допълваща богатия асортимент от вина.

В програмата на вашия винен тиймбилдинг можем да включим: уроци по сомелиерство, дегустация във винарската изба, забавни тематични игри и викторини; вкусен обяд или вечеря с чаша (или повече) разкошно сакарско вино, включително вино отлежало в черешови бъчви. Но „черешката“ на тиймбилдинга  е нашето предложение за включване в предизвикателството – винен купаж! Всеки ще създаде своя бутилка вино – при купажа различни вина се смесват в различни съотношения, с  цел да се постигнат по-сложни и максимално изразени вина. По време на нашият тиймбилдинг ще научите от специалистите в избата изкуството на купажа и като опитни винари ще премерите сили с колегите си за най-доброто вино! И всяка бутилка ще е с брандиран етикет с логото на фирмата за спомен от събитието! А какво ще кажете за участие в резитбата, в брането на грозде есента или фирмен обяд в лозята през лятото?
В горещите летни дни ще ви предложим и сами да направите разхлаждащи винено-плодови коктейли!

Любопитно: Виното има антиоксидантни, антиканцерогенни, антитромбоцитни и противовъзпалителни свойства. В умерени количества влияе благотворно при предпазване от рак, сърдечно-съдови заболявания и дори болестта на Алцхаймер!

Приемате ли нашето предизвикателство! Само на 2 часа и половина от София ви каним в един необикновен и магичен свят на виното! След моменти на трудност, дайте шанс на своите екипи да отпразнуват своята победа да останат заедно и през времената на криза!
Нашите Winery тиймбилдинги са подходящи и като допълнение на бизнес семинари – за час, два излезете от контекста и създадете истинско човешко взаимодействие за своите участници! А може да дойдем и във вашия офис, за едно приятно и запомнящо се преживяване!

Настаняване: в хотелите в гр. Харманли
Период:  целогодишно
Брой участници: 15-45