Доброволци в ботаническата градина

Ботаническа градина на БАН, София  
гр. София

В Ботаническата градина на БАН се намира най-богатата на Балканите обществена сбирка растения – над 3 300 вида растения от всички континенти се отглеждат тук. Градината е част от усилията не само за опазване на българското и световно растително биоразнообразие, но е място в което жителите и гостите на столицата могат да научат повече за природата. Градината е любимо място и на много семейства с малки деца, както и предпочитана локация за корпоративни събития.

Ако опазването на природата е сред ценностите на вашата фирма, но сега ви е трудно да намерите повече от ден извън дългия списък със задачи – това предложение е за вас. Каним ви да направите своя тиймбилдинг в Ботаническата градина на Българска академия на науките! 

Поради ограничения си бюджет градината често има нужда от доброволци – да засадят цветя, помогнат с окопаване на розариума или оплевяне на лехите с екзотични растения в оранжериите,  да окосят поляните… А какво ще кажете за малко „фитнес“ със саксии? ; ) Имаме нужда от вашите ръце и сърце! А финансовата подкрепа на градината, ще ѝ помогне да оцелее в този така труден период. Бъдете не просто доброволци, станете част от приятелите на това чудно кътче природа!

В края на работния ден ще се разходите в тропиците и джунглите на оранжериите и ще научите повече за тайния живот на растенията. А какво ще кажете, накрая да отдъхнете на разкошните поляни в двора, докато ние се погрижим за перфектния пикник с барбекю и бира? Звучи чудесно, нали! Затова просто ни се обадете за оферта и грижата по организацията и на най-малкия детайл е наша!

Настаняване:  еднодневен, без настанване
Период:  април – октомври
Брой участници: 10-30