Арбореумът на СУ търси доброволци

Ботаническата градина на Софийския университет
кв. Хладилника
между МОЛ Парадайз и Зоопарк София

София е на път да се сдобие с нова ботаническа градина в близост до МОЛ Парадайз. Търсим доброволци!

Учебно-експерименталната база на Софийския университет „Св.Климент Охридски“,  ще бъде свързващ зелен лъч на града с планината Витоша. Тя ще бъде част от парк, който район „Лозенец“ иска да изгради в близост. Базата ще бъде достъпна за посетители, но засега се използва само от студенти. На площ от 52 декара, Учебно-експерименталната база дава възможност на академичната общност да се отвори за обществото за образователни цели и рекреация. 

В процес на създаване е дендрариум/арбореум, а също ще има овощна градина, воден кът с водоплаващи птици, зеленчукова и кухненска градина. Арборетумът е ботаническа колекция, съставена изключително от дървета от различни видове. Първоначално създадени предимно като секция в по-голяма градина или парк за екземпляри от неместни видов.

Градината има нужда от  доброволци, които да помогнат при осъществяване на проекта и на мисията на Университетски ботанически градини:„Ботаническа градина“ е институция, която поддържа колекции от живи растения за нуждите на експерименталните ботанически изследвания, естественонаучното и природозащитното образование.

Бъдете вие тази социално отговорна фирма, която ще помогне за превръщането на поляните в парадайз в града! Нека засадим заедно дървета, храсти, а защо не и зеленчуци в лехите за демонстрация и работа с деца! С ваша помощ градината ще отвори врати още тази година и зарадва софиянци – един зелен оазис за релакс и общуване са природата! Място за интересни събития и образование! Градината ще помогне и за повече биоразнообразие в града! 

А след работа – можем да направим пикник и барбекю за екипа! Има чудесни условия на място.

Ние сме на едно обаждане разстояние и ще съдействаме за перфектната организация на събитието – с 10 или 100 доброволци 🙂
0885 702 497

Период: април до ноември
Брой участници: 5-100

додроволци в дендрариума