Вино и истории от Врачанския Балкан

„Тежко, тежко! Вино дайте! 

Христо Ботев 

Казат, че виното е напитка на боговете! То превръща всеки делник в празник и сближава хората. Днес, когото ви е трудно да се срещате с приятели, ви каним на едно виртулно винено пътешествие в България с „Веселите винари“!

Ивана Цакова и Димитър Димитров, собственици на малката семейна винарна, се захващат с производството на вино през 2013 г. и са сред радетелите за устойчиво лозарство в България.

Макар да идват от средите на киното и рекламата, те се отдават на правенето на вино с много професионализъм и любов. Наследственото лозе е в местността Речка до врачанското село Веслец, на пътя на Ботевата чета. Точно тук ботевите четници са получили последен отдих, храна и вино, преди да се отправят към вечността. Виното е било от плодовете на лозе, разположено на същото място, a човекът – домакин и винар там в онези времена, е праотец на Ивана. Днес край врачанското село Ивана и Димитър отглеждат без химия своите лозя с предимно френски сортове от бреговете на р. Рона – Гренаш, Сира, Сензо и Мурведър  С тези лозя правят паралел с Френската революция, вдъхновила Ботев да тръгне на своя безсмъртен поход, завършил във Врачанския Балкан.
Всеки участник в тиймбилдинга ще получи специален пакет с 3 вида вина по 375мл с различен стил – моносортово, купаж без бъчва и купаж с бъчва. Вината ще бъдат червени или бели, в зависимост от сезона. По време на артистично-винен тиймбилдинг ще се докоснете до кухнята на създаването на различни стилове вино, ще се научите на тънкостите на дегустацията, а вероятно ще откриете и кой е вашия стил вино.

Това е весело виртуално преживяване в света на виното и увлекателно пътуване по стъпките на Ботевата чета във Врачанския Балкан. 

Препокрийте колко е забавно да сте отново заедно с колегите си! Освен вино и истории, можем да включим и  сплотявщи игри с много смях и отборни предизвикателства!

Период:  целогодишно
Брой участници: 15-100