Къщичка за птици – да върнем птиците в града

Птиците са индикатори на околната среда. Ако те са в беда, ние знаем, че скоро ще бъдем в беда. 
Роджър Тори Питърсън, орнитолог

Знаете ли, че само в Южния парк в София има над 60 вида птици! Уви, последните години птиците в градовете все повече намаляват – много са факторите: шум, замърсяване, все по-малко храна и убежища. Но има начин да ги поканим отново да се завърнат в нашите паркове – като им помогнем с уютни къщички, в които на спокойствие да отгледат малките си.

През март започва формирането на двойките, както и завръщането на птиците зимуващи на юг! Март месец е точното време за поставянето им, но добре направената къщичка може да стане дом за гнездене и месеци или година след поставянето – събитието може да се организира и другите пролетни месеци! 

Какво ще кажете за ден сред природата, в някой от парковете на София или на Витоша, ден по време на който заедно, с помощта на заготовки и консултация от наш експерт дърводелец ще изработите къщичка за птици! 
Ще поканим и консултант от Българско дружество за защите на птиците, който ще ви разкаже интересни факти за птиците, ще се научите да разпознавате най-честите обитатели на софийските паркове и ще разберете които са тънкостите при поставянето на къщичка за птици. 

Събитието е много подходящо за уикенда заедно със семействата на служителите във фирмата – нека бъдем добрия пример!

Бъдете добротворци за ден! 
Помогнете на птиците за години напред да се завърнат в градовете ни! 

Вижте и другите ни предложения за екипни доброволчески дейности сред природата на този линк.